Ons PVT-systeem

Met ons eigen ontwikkelde en innovatieve PVT-systeem willen wij het verschil maken in de energietransitie. Hoe we dat doel bereiken? Ontdek hier alle voordelen van ons systeem.

Use All Energy Vorm Wit
In werkplaats samenstellen
Wat is het PVT-Systeem?

Een krachtige combinatie

Een PVT-paneel is een combinatie van een thermisch paneel en een PV-paneel. Naast elektriciteit wekt het PVT-systeem ook warmte op en kun je er mee koelen.

Het elektrisch rendement van het PVT-paneel zal stijgen omdat de warmte uit het zonnepaneel wordt opgevangen.

Het rendement van PV neemt namelijk flink af wanneer de temperatuur in het paneel stijgt.

Montage PVT-paneel vierkant
PVT-paneel showcasen vierkant
Kies voor Use All Energy

Wat maakt ons systeem zo goed?

Het PVT-paneel van Use All Energy is een los paneel dat achter nagenoeg elk zonnepaneel kan worden bevestigd. Het aluminium paneel heeft een zeer goede warmteoverdracht, waardoor zoveel mogelijk warmte van het zonnepaneel wordt gebruikt.

De PVT-panelen leveren warmte tot een temperatuur van 12 graden onder 0, echter in combinatie met de bodembuffer, blijft de temperatuur minimaal rond de 0 graden. Deze combinatie zorgt voor een optimale benutting van de opgewekte stroom en warmte.

Enkele voordelen op een rijtje.

Het hebben van zonnepanelen heeft vanzelfsprekend diverse voordelen. Het is de combinatie met ons PVT-systeem waardoor je écht alles eruit haalt wat erin zit.

1

Zuiniger, door de combinatie van het PVT-paneel met de funderingsbuffer komt de brontemperatuur bijna niet onder de 0 graden, waardoor de warmtepomp een zeer hoog rendement behoud. Bij 0 graden een COP van 4,8 en gemiddeld bijna 6. Hierdoor behoud je een laag stroom verbruik.

2

Stiller, doordat we geen buitenunit gebruiken is het systeem veel stiller als alternatieven. Buiten maakt het systeem helemaal geen geluid en binnen is de warmtepomp stiller dan je koelkast. Hierdoor geen geluidoverlast voor je zelf en je buren.

3

Mooier, doordat we geen buitenunit toepassen en de PVT-panelen tussen de andere zonnepanelen leggen is het systeem niet zichtbaar. Al het benodigde leidingwerk wordt onder de zonnepanelen weg gewerkt.

4

Goedkoper, het systeem is nagenoeg geen onderhoud benodigd en het systeem draait met een zeer hoge (S)COP, waardoor je op de lange termijn goedkoper uit bent.

5

Goedkoper, door de energie uit de PVT-panelen te bufferen is het elektrische element nagenoeg niet nodig. Een zeer eenvoudige warmte buffer, voor als je het nodig bent.

6

Voor bestaande woningen is op het systeem een subsidie beschikbaar ter waarde van gemiddeld €6.000,-

7

Makkelijker, door de prefab modules is het systeem zeer snel te installeren. Gemiddeld wordt het systeem in 1-2 dagen geïnstalleerd.

8

Multifunctioneel, naast stroom, warmte (incl warm tapwater) en koeling uit 1 paneel. Naast dat we warmte aan het paneel onttrekken, kunnen we de woning ook passief koelen met hetzelfde systeem.

9

Koeling, doordat we de woning passief kunnen koelen, kan dit zonder gebruik van de warmtepomp. Door enkel de vloeistof rond te pompen, kost dit nagenoeg geen stroom.

10

Compact, door de opbouw van de modules is de warmtepomp binnen een ruimte nodig van ca. 0,65x0,65x2,5m.

11

Intelligent, de Nibe warmtepomp kan de energie intelligent sturen. We kiezen voor het meest gunstige prijsmoment of op het moment dat je zonnepanelen stroom opwekken. Geheel automatisch.

12

Meer rendement dan bij de bank, kies voor zonnepanelen en geniet van een hoge rendement dan wat je bij de bank kunt krijgen

13

Onmiddelijke besparing op je energierekening, installeer zonnepanelen en begin direct te besparen op je energierekening

14

Zelf de touwtjes in handen zonder energiemarktstress, neem de controle over je energiebehoeften en laat de stress van schommelende energiemarkten achter je met zonnepanelen

15

Verhoogt de waarde van je huis, zonnepanelen verhogen de waarde van je huis, waardoor het niet alleen energiezuiniger, maar ook waardevoller wordt

16

Topkwaliteit zonnepanelen volgens Duitse normen, kies voor zonnepanelen, die voldoen aan de strenge Duitse normen, voor de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid

17

Een groener energielabel voor een groenere wereld, verbeter je energielabel met onze zonnepanelen en draag bij aan een groenere wereld

Rendement

Meer rendement dan sparen bij de bank

Kies voor zonnepanelen en geniet van een hoger rendement dan wat je bij de bank kunt krijgen.

Besparing

Onmiddellijke besparing op je energierekening

Installeer zonnepanelen en begin direct te besparen op je energierekening.

Energiemarkt

Zelf de touwtjes in handen zonder energiemarktstress

Neem de controle over je energiebehoeften en laat de stress van schommelende energiemarkten achter je met zonnepanelen.

Huiswaarde

Verhoogt de waarde van je huis

Zonnepanelen verhogen de waarde van je huis, waardoor het niet alleen energiezuiniger, maar ook waardevoller wordt.

Topkwaliteit

Topkwaliteit zonnepanelen volgens Duitse normen

Kies voor onze zonnepanelen, die voldoen aan strenge Duitse normen, voor de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid.

Groene wereld

Een groener energielabel voor een groenere wereld

Verbeter je energielabel met onze zonnepanelen en draag bij aan een groenere wereld.

Geschikt voor iedere situatie

We bieden voor iedere situatie een passende oplossing.
Zie de verschillende PVT-sets hieronder.

PVT Set 1, Hybride

Vailliant 3kW Warmtepomp

De set bestaat uit

  • Vailliant GeoTherm
  • 6 PVT panelen
  • Hygiëneboiler 200L
  • Besturingsmodule
  • Bronmodule
  • Monopropyleenglycol

PVT Set 2

Nibe 4kW Warmtepomp

De set bestaat uit

  • Nibe F1253-4 PC
  • 7 PVT panelen
    (5 bij toepassing buffer)
  • Besturingsmodule
  • Bronmodule
  • Monopropyleenglycol

PVT Set 3

Nibe 6kW Warmtepomp

De set bestaat uit

  • Nibe F1255-6 PC
  • 10 PVT panelen
    (8 bij toepassen buffer)
  • Besturingsmodule
  • Bronmodule
  • Monopropyleenglycol

Op aanvraag

Andere woon- of werksituatie?

We bieden meer dan alleen bovenstaande 'standaardsets'. Er is altijd wel een PVT-oplossing mogelijk. Of u nu in een speciale woning, appartementencomplex woont of dat het gaat om een bedrijfsruimte of gebouw in de agrarische sector. Wij kijken verder dan enkel woningen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op
Een korte video

Wij hebben ons eigen PVT-systeem ontwikkelt, dat wij aan installateurs leveren.

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Hoe werkt het pvt systeem

Het Use All Energy PVT-systeem bestaat uit PVT-panelen in combinatie met een warmtepomp. Optioneel plaatsen we daarbij een warmtebuffer. De PVT-panelen werken als bron voor de warmtepomp. De panelen onttrekken energie uit de buitenlucht, uit zonlicht en daglicht.

Wat is het gevolg van ijsvorming?

Doordat we warmte onttrekken aan de PVT-panelen, kan er ijsvorming ontstaan. Dit is niet schadelijk voor de panelen, maar zorgt er enkel voor dat er tijdelijk minder warmte kan worden onttrokken.

Ik ben geïnteresseerd in het Use All Energy PVT systeem, hoe gaat dit verder?

Wij adviseren contact op te nemen met een Use All Energy om gezamenlijk met een installateur bij u in de buurt de mogelijkheden te onderozeken. Is de adviseur of installateur nog niet bekend met het Use All Energy pvt systeem? Wij bieden trainingen aan, laat daarvoor uw installateur of adviseur contact met ons opnemen.

Wat is een PVT paneel?

De voorkant van het afgekort PVT-paneel bestaat uit zonnecellen (PV) die zonlicht omzetten in stroom. De achterkant is een thermische wisselaar (T) die zorgt voor de bronenergie voor de warmtepomp Het PVT-paneel onttrekt energie uit de buitenlucht, uit zonlicht en uit daglicht. In alle seizoenen, 24 uur per dag, ook bij bewolking of vorst.

Het PVT-warmtepomppaneel heeft aan de achterzijde een warmtewisselaar die bestaat uit samengestelde alluminium profielen. Door de profielen stroomt monopropyleenglycol (een soort antivries). Die neemt de omgevingswarmte op en geleidt deze naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet deze warmte om in bruikbare warmte voor verwarming en warm tapwater.

Doordat het PVT-warmtepomppaneel ook is uitgerust met een zonnepaneel is het mogelijk om een pand vanuit één oppervlak niet alleen van warmte en warm tapwater te voorzien, maar ook van koeling en elektriciteit.

Werkt het pvt systeem ook in de winter?

Jazeker, de PVT-panelen werken tot een buitentemperatuur van 10 graden onder nul. Wordt het nog kouder, dan kan de warmtepomp elektrisch bijstoken.

In combinatie met onze warmtebuffer is elektrische bijstoken zelf bijna niet nodig in de winter.

Kan ik jullie systeem ergens bekijken?

Jazeker, we hebben voldoende referentie projecten om te bekijken. Neem hiervoor contact op gezamenlijk met een installateur bij jou in de buurt een afspraak te plannen.

Ik wil een nieuwe woning bouwen, kan dat met het Use All Energy PVT systeem?

Het PVT-paneel van Use All Energy is TUV gekeurd en voorzien van een gelijkwaardigheidsverklaring. Hiermee kan het pvt systeem meegenomen worden in de BENG berekening voor uw woning. PVT panelen zorgen voor een gunstige BENG berekening.

Naast de BENG berekening wordt tegenwoordig gekeken naar de TO-juli, in verband met de opwarming van de woningen. Met het Use All Energy PVT-systeem kun je zeer goed de woning koelen, waarbij je bijna geen stroom gebruikt.

Veelgestelde vragen

Koelen

Kun je koelen met het Use All Energy PVT-systeem?

Door het systeem om te draaien kun je warmte afgeven aan de warmtebuffer of snachts aan de PVT-panelen. Hiermee kun je de woning zeer goed koelen, afhankelijk van het warmte afgifte systeem.

Het koelen met het PVT-systeem is niet te vergelijken met een airco, echter kun je er voor zorgen dat de massa van het gebouw, veel langer op een gewenste temperatuur blijft.

Doordat er voor het koelen enkel een pompje draait, kost dit nagenoeg geen stroom

Hoe zorg ik er voor dat de warmtepomp de woning koelt?

Het koelen van de woning werkt op basis van de thermostaat. Zodra het te warm wordt in de woning en de buitentemperatuur is hoger dan de ingestelde waarde, zal het systeem de woning op de gewenste temperatuur proberen te houden.

Veelgestelde vragen

Woning

Is mijn woning geschikt voor het PVT-systeem?

Elke woning/ situatie is geschikt om met een PVT-systeem energie te besparen. Dit kan in een hybride vorm met een besparing van ca. 80% tot volledig gasloos. Voor elke situatie is hiervoor een persoonlijk advies noodzakelijk. Graag kijken wij met de installateur naar de mogelijkheden

Moet ik mijn radiatoren aanpassen naar een laag temperatuur verwarmingsysteem?

Met het hybride PVT-warmtepomp is het mogelijk om je woning te verwarmen met bestaande (oudere) radiatoren. De warmtepomp kan verwarmen tot 60 °C en de gasketel kan, indien nodig, bijspringen.

Bij de all-electric opstelling wordt het afgeraden om met bestaande radiatoren te verwarmen. De warmteoverdracht van de radiatoren is niet voldoende om je woning te verwarmen met de lagetemperatuurverwarming.

Moet ik mijn huis eerst isoleren?

Zodra je wil verduurzamen, wordt de grootste besparing behaalt door de installatie. Door eerste te zorgen voor een duurzame (hybride) installatie, kun je al het meeste besparen. Het geld dat je daarmee bespaart kun je weer opnieuw investering in de woning, waardoor je gelijk of uiteindelijk de gewenste normen behaalt.

Isoleren is niet noodzakelijk om het systeem te plaatsen, het zorgt echter wel voor meer comfort en een verdere verlaging van het energieverbruik

Veelgestelde vragen

Kosten, terugverdientijd en subsidies

Wat kost het Use All Energy PVT-systeem?

De prijs van het PVT-systeem is afhankelijk van de situatie, de wensen en de mogelijkheden. Wil je graag weten wat het kost om het PVT-systeem bij u thuis te installeren? Naam dan contact met ons op.

De kosten voor een gasloos PVT-systeem, voldoende zonnepanelen voor een gemiddelde woning zijn gemiddeld: €28.000,- (8kw warmtepomp). Hierbij hebben we rekening gehouden met de geldende ISDE subsidies.

Wat is de total cost of ownership

Als je wilt onderzoeken, naar wat de meest gunstige investering is, moet je eigenlijk kijken naar de total cost of ownership. Hierbij wordt er gekeken naar de investering, de onderhoudkosten en het energieverbruik over een langere periode.

Een PVT warmtepompsysteem is duurder dan een lucht/water-warmtepomp (met een vergelijkbare hoeveelheid PV-panelen), maar de totale kosten over een langer termijn is lager.

Hieronder de verschillen:

  • Geen buitenunit die na 8-10 jaar vervangen moet worden.
  • Geen jaarlijks onderhoud en bijbehorende kosten.
  • Geen overlast door het geluid van de buitenunit, wat kan leiden tot klachten en nazorg (geluid kan verergeren met de jaren).
  • Lagere energiekosten

BTW zonnepanelen

De btw van de zonnepaneelinstallatie momenteel vrijgesteld van btw. Hierdoor hoeft u de btw hierop niet te betalen.

Welke subsidie mogelijkheden zijn er?

Afhankelijk van het type warmtepomp geldt hierop de ISDE subsidie. Daarnaast geldt er een subsidie op de PVT-panelen van ca. €1.800,-

Zijn er financieringsmogelijkheden?

Er zijn verschillende mogelijkheden om het PVT-systeem aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld extra hypotheek opnemen of gebruik maken van de financieringsmogelijkheden voor verduurzaming. Bekijk via Energiesubsidiewijzer de mogelijkheden.

Welke subsidie kan ik krijgen?

Voor zowel bedrijven als particulieren is het mogelijk om subsidie te krijgen voor een warmtepomp. Dit kan alleen als de warmtepomp geinstalleerd is/ wordt in een woning met een bouwjaar van voor 1 januari 2019.

Het gaat om de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het subsidiebedrag voor een 3kW PVT-warmtepomp is vanaf € 4.200,-. Bekijk hier het subsidiebedrag voor jouw warmtepomp: Download apparatenlijst.

SDE++ subsidie bij grootschalige toepassing PVT-panelen Voor grootschalige projecten waarbij PVT-warmtepomppanelen toegepast worden als bron voor de warmtepomp of bij regeneratie van WKO-installaties kun je subsidie aanvragen vanuit de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Het gaat hier om projecten met een warmtepompvermogen van minimaal 500 kW en een PVT-oppervlak van minimaal 600m2. Bekijk de website van de RVO voor meer informatie.

Lokale subsidie Naast de landelijke subsidies zijn er ook lokale initiatieven om subsidies te verlenen. Via de Energiesubsidiewijzer kan je per gemeente zien welke subsidies je kan krijgen.

Onze vaste partners
NIBELongi logoSMA logoLorenz LogoNovotegra logo

Haal het maximale uit je zonnepanelen!

Use All Energy Vorm Wit