Stroom en warmte van één PVT paneel, het solar-heat-combi-panel


Innoveren met zonne-energie. Use All Energy Zonnepanelen ontwikkelde het Solar-Heat-Combi PVT paneel, een innovatief, geoctrooieerd combi paneel waarmee zowel stroom als warmte wordt geproduceerd. Geschikt voor nieuwe en bestaande PV panelen. Deze innovatie is ingeschreven voor de MKB Innovatie Top 100 2016.

 

Noodzaak en belang van deze innovatie

Ons milieu wordt wereldwijd steeds zwaarder belast. Hiervoor zijn systemen nodig die geen gebruik meer maken van fossiele brandstoffen. Het PVT paneel van Use All Energy draagt hierin duidelijk bij aan het verminderen van fossiel brandstof gebruik en CO2 uitstoot tegen een betaalbare prijs.

 

In welke mate is de innovatie nieuw en origineel

Deze innovatie is nieuw omdat we uitgaan van actieve koeling van zonnepanelen, waardoor een duidelijk hogere PV en thermische opbrengst van het systeem wordt gerealiseerd. De door Use All Energy geproduceerde warmtewisselaar van aluminium is licht, heeft een uitstekende warmteoverdracht, is goedkoop, recyclebaar en aan te brengen bij zowel bestaande als bij nieuwe PV systemen zonder dat het PV paneel aangepast hoeft te worden. Het PVT paneel is eenvoudig te verwijderen, te vervangen of uit te breiden. Het systeem is eenvoudig te monteren met click-fit wateraansluitingen en bestand tegen 30 graden vorst. Daarnaast is het systeem ook eenvoudig te combineren met bestaande verwarmingssystemen.

 

 

 

 


Terug naar het overzicht