Bekijk hier het nieuwe PVT paneel, Solar Heat Combi

Een PVT paneel is een combinatie van een zonnecollector en een PV-paneel. Naast elektriciteit wekt het PVT-systeem ook warmte op, welke gebruikt kan worden voor het verwarmen van water. De aanschaf van een PVT-systeem is goedkoper dan een los PV-systeem samen met een los zonneboilersysteem. Het elektrisch rendement van het PVT paneel zal stijgen omdat de warmte uit het zonnepaneel wordt opgevangen. Het rendement van PV neemt namelijk flink af wanneer de temperatuur in het paneel stijgt. Een PVT-systeem neemt de warmte weg en slaat deze op, zo kunnen de PV panelen onder een lagere temperatuur elektriciteit opwekken, wat het rendement ten goede komt.

Het PVT paneel van Use All Energy is een los paneel dat achter het zonnepaneel kan worden bevestigd. Doordat dit paneel een vlakke achterkant heeft, wordt zoveel mogelijk warmte van het zonnepaneel gebruikt. De PVT-panelen functioneren als lage temperatuur warmtebron waardoor deze goed te combineren zijn met een warmtepomp en/of warmte-koude-opslag. Deze combinatie zorgt voor een optimale benutting van de opgewekte elektrische en warmte.
Bekijk hier de informatie sheet van ons Solar Heat Combi paneel.

Het kleinste systeem dat we kunnen leveren bestaat uit 8 Full black panelen, met PVT toepassing en een warmtepomp van 5 KW met een buffertank van 200L. Met dit systeem kunt u een kleine eengezinswoning bijna het hele jaar voorzien van de benodigde warmte. Door deze toepassing kunt u energieneutraal tot wel 90% van uw gaslasten besparen.

Dit PVT paneel is een eigen ontwikkeling van Use All Energy en hier hebben we de tweede prijs van de Siemens Award mee gewonnen. In de volgende link kunt u meer lezen over de Siemens Award: Siemens Award

Onlang is er een mooi redactioneel stuk in de laatste HofZakelijk uitgegeven. Een uitgave van het Hofweekblad, geschreven door Els De Witte. Over de Solar Heat Combi, het systeem voor een energieneutrale toekomst:

Use All Energy – Facebook

In 2012 waren wij een van de winnaars van de Siemens Application Award. In onderstaande film presenteert onze directeur/ eigenaar ons bedrijf en de toepassing van de Siemens SIMATIC S7-1200 plc. De toepassing betreft de besturing van PVT panelen om duurzaam elektriciteit en warmte op te wekken. Met deze vinding kan 20% meer rendement gerealiseerd worden t.o.v. conventionele PV panelen.

Siemens Application Award 2012 – Use All Energy